DSC_4624

Brzoskwiniowy tofurnik na zimno

  • 12 min
  • 3 składniki
86%

Składniki:

  • tofu naturalne 2 kostki po 180 g
  • brzoskwinie z puszki (możecie użyć świeżych) 8 połówek + 1 do ozdoby
  • brzoskwiniowa (ew. pomarańczowa, cytrynowa) galaretka roślinna 2 opakowania

Ciasto bez pieczenia na bazie tofu i brzoskwiń. Ten prosty przepis możecie urozmaicić, przygotowując go na spodzie z orzechów i suszonych owoców oraz ozdabiając owocami i galaretką na górze.

DSC_4624

Brzoskwiniowy tofurnik na zimno

Wykonanie:

  1. Tofu i brzoskwinie kroję w kostkę.
  2. Dodaję galaretki (proszek) i blenduję razem na mus.
  3. Przekładam do garnka i gotuję przez dwie minuty, mieszając.
  4. Masę przelewam do małej tortownicy wyłożonej na wszelki wypadek folią spożywczą, żeby masa nie wyciekła (u mnie 16 cm).
  5. Po schłodzeniu wstawiam do lodówki, żeby masa stężała.

Smacznego!

DSC_4612

Brzoskwiniowy tofurnik na zimno

DSC_4609

Brzoskwiniowy tofurnik na zimno

DSC_4608

Brzoskwiniowy tofurnik na zimno

2 Komentarzy

    • W sklepach ze zdrową żywnością, na eko półkach w marketach, w internecie, a ostatnio nawet Delecta robi:)

Skomentuj

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved