DSC_34551

Bulgur z awokado i ogórkiem kiszonym

  • 20 min
  • 7 składników
68%

Składniki:

  • kasza bulgur 1 szklanka
  • dojrzałe awokado 1 sztuka
  • ogórki kiszone 4 sztuki
  • mała cebula 1 sztuka
  • sos sojowy 4 łyżki
  • olej rzepakowy nierafinowany 3 łyżki
  • pieprz grubomielony do smaku

Szybki i banalny w przygotowaniu bulgur. Robię regularnie od lat (czasem zamiast bulguru z kaszą gryczaną). Idealne połączenie prostych smaków. Na ciepło albo na zimno jako sałatka. Świetnie się sprawdza na wynos jako pożywne drugie śniadanie.
DSC_34551

Wykonanie:

  1. Bulgur prażę przez chwilę na sucho, zalewam wodą i zlewam ją, gdy opadnie. Dolewam niecałe 2 szklanki wody, solę i gotuję około 10 minut.
  2. Gdy kasza przestygnie, dodaję pokrojone awokado, ogórki kiszone i drobno pokrojoną cebulę.
  3. Dodaję sos sojowy, olej i pieprz. Mieszam wszystko razem.

Smacznego!

DSC_34571

DSC_34761

DSC_34811

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved