DSC_57481

Czteroskładnikowa chrupiąca sałatka azjatycka

  • 10 min
  • 4 składniki
100%

Składniki:

  • kapusta pekińska 1 mała główka
  • masło orzechowe 3 łyżki
  • sos sojowy 3 łyżki
  • sok z 1 cytryny

Bazą tej prostej sałatki jest kapusta pekińska, a cały smak nadaje szybki trzyskładnikowy dressing: masło orzechowe, sos sojowy i sok z cytryny. Fajny dodatek do azjatyckich dań albo samodzielna przystawka.

DSC_57481

Czteroskładnikowa chrupiąca sałatka azjatycka

Wykonanie:

  1. Przygotowuję dressing: w szklance mieszam masło orzechowe, sos sojowy i sok z cytryny. (Jeśli lubicie ostrzejsze smaki, dodajcie jeszcze chilli).
  2. Kapustę pekińską kroję drobno. Dodaję dressing i mieszam dokładnie.
  3. Sałatkę możecie posypać prażonymi ziarnami słonecznika albo świeżą kolendrą.

Smacznego!

DSC_57251

Czteroskładnikowa chrupiąca sałatka azjatycka

DSC_57291

Czteroskładnikowa chrupiąca sałatka azjatycka

DSC_57581

Czteroskładnikowa chrupiąca sałatka azjatycka

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved