DSC_0202_2

Gofry owsiane pełne dodatków

  • 15 min
  • 13 składników
100%

Składniki:

  • płatki owsiane (zwykłe lub błyskawiczne) ok 4 filiżanki (po 200 ml)
  • mleko roślinne (lub woda) 2 filiżanki (po 200 ml) lub więcej
  • rodzynki 2 łyżki
  • żurawina 2 łyżki
  • nasiona chia 1 łyżka
  • nasiona konopi 1 łyżka
  • pestki dyni 1 łyżka
  • pestki słonecznika 1 łyżka
  • mak 1 łyżka
  • wiórki kokosowe 1 łyżka
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • kurkuma 1/2 łyżeczki
  • ew. olej do wysmarowania gofrownicy

Gofry z płatków owsianych z mnóstwem dodatków, które mam akurat pod ręką. Takie musli z gofrownicy:) Tym razem znalazły się w nich rodzynki, żurawina, pestki dyni i słonecznika, nasiona chia i nasiona konopi, mak, wiórki kokosowe, kurkuma i cynamon. Idealne na wynos, jako zdrowe śniadanie do pracy i do szkoły. Posmarujcie karmelem z daktyli (przepis tutaj) albo kremem chałwowym (przepis tutaj) :)

DSC_0202_2

Gofry owsiane pełne dodatków

Wykonanie:

  1. Płatki owsiane mieszam z wodą lub mlekiem roślinnym. Powinno powstać gęste ciasto.
  2. Dodaję resztę składników i odstawiam na 10-15 minut.
  3. Łyżką nakładam do rozgrzanej gofrownicy i piekę kilka minut (aż się zarumienią).
  4. Spróbujcie z kremem czekoladowym z ryżu (przepis tutaj).
  5. Z podanych składników wychodzi 6 gofrów.

Smacznego!

DSC_0200_2

Gofry owsiane pełne dodatków

DSC_0199_2

Gofry owsiane pełne dodatków

 

 

4 Komentarzy

  1. Kompletna klapa :( nie da się ich odkleić od gofrownicy, choć dałam olej. Co zrobiłam źle? Pomocy! Mam na nie taką ochotę 😀

Skomentuj

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved