DSC_34461

Grecka pasta paprykowa

  • 15 min
  • 8 składników
100%

Składniki:

  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryczka chilli (lub chilli w proszku) 1 sztuka (1 łyżeczka)
  • tofu naturalne 2 kostki
  • sojowy jogurt naturalny 1 małe opakowanie
  • sok z 1 cytryny
  • czosnek 1 ząbek
  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • sól 1 łyżeczka

Htipiti – grecka pasta z fety i pieczonej papryki. U mnie z tofu, chilli i świeżej papryki. Pikantna! Do kanapek, pity, pieczonych ziemniaków i innych warzyw. Do makaronu i jako sos do sałatek. Jednym słowem do wszystkiego:)

DSC_34251

Grecka pasta paprykowa

Wykonanie:

  1. Tofu, paprykę i chilli kroję i umieszczam w malakserze.
  2. Dodaję wyciśnięty ząbek czosnku i pozostałe składniki.
  3. Miksuję, do uzyskania gładkiej konsystencji.

Smacznego!

DSC_34401

Grecka pasta paprykowa

DSC_34441

Grecka pasta paprykowa

DSC_34461

Grecka pasta paprykowa

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved