DSC_4612_2

Hummus paprykowy

  • 10 min
  • 10 składników
100%

Składniki:

  • ciecierzyca 1 puszka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryczka chilli 1/2
  • oliwa z oliwek do polania
  • pasta tahini 3 łyżki
  • kumin mielony 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • natka pietruszki do posypania
  • ziarenka granatu do posypania
  • czosnek 1 ząbek

Błyskawiczna pasta z cieciorki tym razem w paprykowej, pikantnej wersji. Do kanapek, do pity, do maczania warzyw.

DSC_4616_2

Hummus paprykowy

Wykonanie:

  1. Cieciorkę odsączam i dokładnie przepłukuję wodą (wodę po cieciorce możecie wykorzystać do zrobienia lodów lub bezów).
  2. W blenderze umieszczam cieciorkę, pokrojoną paprykę, chilli, wyciśnięty czosnek, tahini, kumin i sól. Wszystko razem blenduję na gładką pastę.
  3. Na talerzu polewam oliwą, posypuję natką i ziarnami granatu.

Smacznego!

DSC_4612_2

Hummus paprykowy

DSC_4623_2

Hummus paprykowy

 

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved