DSC_8095_2

Jagodowe lody jogurtowe

  • 5 min
  • 3 składniki
100%

Składniki:

  • sojowy jogurt naturalny 1 duże opakowanie (400 g)
  • jagody lub borówki 1 szklanka (250 ml)
  • syrop klonowy, cukier puder lub ksylitol puder do smaku (u mnie 4 łyżki)

Proste roślinne lody z jogurtu i jagód.

DSC_8134_2

Jagodowe lody jogurtowe

Wykonanie:

  1. Jogurt sojowy, jagody i syrop klonowy/cukier/ksylitol blenduję razem (kilka jagód zostawiam do ozdoby).
  2. Jagody wsypuję do pojemniczków na lody i zalewam jogurtem.
  3. Zamrażam.

Smacznego!

DSC_8128_2

Jagodowe lody jogurtowe

DSC_8123_2

Jagodowe lody jogurtowe

DSC_8107_2

Jagodowe lody jogurtowe

 

DSC_8095_2

Jagodowe lody jogurtowe

DSC_8153_2

Jagodowe lody jogurtowe

4 Komentarzy

Skomentuj

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved