dsc_8389_2

Kalafiorowy tadżin

  • 70 min
  • 12 składników
100%

Składniki:

  • kalafior 1 sztuka
  • marchew 2 sztuki
  • cebula 2 sztuki
  • oliwki zielone 1 filiżanka (200 ml)
  • rodzynki garść
  • cytryna 1 sztuka
  • koperek pół pęczka
  • kumin 1 łyżka
  • chilli 1 papryczka
  • sól do smaku
  • oliwa z oliwek/olej rzepakowy 3 łyżki
  • kuskus do podania

Marokańskie danie z kalafiorem w roli głównej. Obowiązkowo z rodzynkami i zielonymi oliwkami:)

dsc_8403_2

Kalafiorowy tadżin

Wykonanie:

  1. Kalafiora dzielę na różyczki, marchewkę kroję na kawałki a cebulę na ćwiartki.
  2. Wszystko umieszczam w naczyniu żaroodpornym, dodaję oliwki, rodzynki, chilli, przyprawy, oliwę, sok z cytryny i koperek.
  3. Zapiekam pod przykryciem około godzinę w 200 stopniach.
  4. Podaję z kuskusem.

Smacznego!

dsc_8389_2

Kalafiorowy tadżin

dsc_8398_2

Kalafiorowy tadżin

dsc_8424_2

Kalafiorowy tadżin

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved