DSC_6340_2

Kapusta bok choy duszona z cebulą, marchewką i rodzynkami

  • 15 min
  • 8 składników
100%

Składniki:

  • kapusta bok choy 2 sztuki
  • cebula 2 sztuki
  • marchewka 1 sztuka
  • rodzynki garść
  • olej do podsmażenia
  • sos sojowy do smaku
  • sól do smaku
  • chilli do smaku

Pak choi albo kapusta chińska, znacie? Nie jest zbyt popularna, a bardzo zdrowa, bardzo ładna i nie wymaga długiego gotowania.

DSC_6340_2

Kapusta bok choy duszona z cebulą, marchewką i rodzynkami

Wykonanie:

  1. Na niewielkiej ilości oleju podsmażam cebulę i pokrojoną w paski marchewkę.
  2. Kapustę kroję wzdłuż na cztery części i kładę na podsmażonej cebuli z marchewką.
  3. Posypuję rodzynkami, przyprawami, polewam sosem sojowym i niewielką ilością wody.
  4. Przykrywam i duszę przez kilka minut (żeby kapusta była al dente).
  5. Podaję z ryżem lub azjatyckim makaronem.
  6. W ten sam sposób możecie przyrządzić kapustę pekińską.

Smacznego!

DSC_6353_2

Kapusta bok choy duszona z cebulą, marchewką i rodzynkami

DSC_6339_2

Kapusta bok choy duszona z cebulą, marchewką i rodzynkami

DSC_6327_2

Kapusta bok choy duszona z cebulą, marchewką i rodzynkami

DSC_6303_2

Kapusta bok choy duszona z cebulą, marchewką i rodzynkami

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved