dsc_8274_2

Kaszka fistaszkowa z cynamonem

  • 10 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • kaszka kukurydziana (lub manna) 5 łyżek
  • masło orzechowe 3 łyżki
  • cynamon 1 łyżeczka
  • ksylitol/cukier trzcinowy do smaku (u mnie 3 łyżki)
  • kakao do posypania
  • mleko roślinne 2 szklanki (po 250 ml)

Błyskawiczny deser, śniadanie albo przekąska na wynos. Na ciepło i na zimno.

dsc_8274_2

Kaszka fistaszkowa z cynamonem

Wykonanie:

  1. Mleko podgrzewam. Dodaję cynamon, cukier lub ksylitol, masło orzechowe i mieszam, aż się rozpuści.
  2. Do gotującego się mleka dodaję kaszkę i gotuję przez chwilę, mieszając.
  3. Przekładam do słoiczków albo miseczek.
  4. Przed podaniem posypuję kakao.

Smacznego!

dsc_8273_2

Kaszka fistaszkowa z cynamonem

dsc_8291_2

Kaszka fistaszkowa z cynamonem

dsc_8277_2

Kaszka fistaszkowa z cynamonem

4 Komentarzy

      • Hehe, tak właśnie myślałam! tez musze zatrzymywać słoiki po róznych dżemach, bo później ciekawie wyglądają desery w nich podane:D a kaszkę jadłam wczoraj po treningu i dzis na sniadanie, pyszna:)

Skomentuj

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved