DSC_00191

Koktajl pełen antyoksydantów

  • 5 min
  • 4 składniki
100%

Składniki:

  • mleko roślinne 1 szklanka
  • sok z owoców jagodowych (u mnie z acai i aronii) 1 szklanka
  • dojrzały banan 1 sztuka
  • dojrzała brzoskwinia 1 sztuka

Chociaż trudno w to uwierzyć gotowane owoce jagodowe zawierają więcej antyoksydantów niż surowe. Wysoka temperatura zwiększa biodostępność zawartych w nich fitoskładników. To doskonała wiadomość szczególnie poza sezonem, kiedy owoce jagodowe są trudno dostępne albo drogie. Wtedy możemy przygotować taki bogaty w antyoksydanty koktajl, wykorzystując sok z jagód, borówek, aroni albo acai.

DSC_00061

Koktajl pełen antyoksydantów

Wykonanie:

  1. Do blendera kielichowego wlewam mleko roślinne i sok.
  2. Dodaję obrane i pokrojone owoce.
  3. Blenduję.

Smacznego!

DSC_00191

Koktajl pełen antyoksydantów

DSC_00231

Koktajl pełen antyoksydantów

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved