dsc_9101_2

Kostka czekoladowa ze słonymi fistaszkami

  • 10 min
  • 4 składniki
100%

Składniki:

  • gorzka czekolada 3 tabliczki (po 100 g)
  • mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
  • daktyle 1 szklanka
  • orzeszki ziemne solone 1 opakowanie 400 g

Kremowy deser czekoladowy z fistaszkami i daktylami. Możecie przygotować go w tej formie, albo napełnić nim tartę. Robi się oczywiście błyskawicznie i potrzeba do niego czterech składników;)

dsc_9101_2

Kostka czekoladowa ze słonymi fistaszkami

Wykonanie:

  1. Daktyle kroję na kawałki.
  2. Mleko kokosowe wlewam do garnuszka i podgrzewam.
  3. Dodaję połamaną na kostki czekoladę i mieszam, aż się rozpuści.
  4. Dodaję daktyle i orzeszki ziemne (garść orzeszków zostawiam do posypania).
  5. Wylewam na posmarowaną tłuszczem formę (u mnie 23 x 33 cm).
  6. Posypuję orzeszkami.
  7. Po wystygnięciu wstawiam do lodówki.
  8. Kroję, gdy stężeje.

Smacznego!

dsc_9137_2

Kostka czekoladowa ze słonymi fistaszkami

dsc_9124_2

Kostka czekoladowa ze słonymi fistaszkami

dsc_9122_2

Kostka czekoladowa ze słonymi fistaszkami

dsc_9118_2

Kostka czekoladowa ze słonymi fistaszkami

2 Komentarzy

Skomentuj

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved