Kostki z kaszy manny

  • 13 min
  • 2 składniki
100%

Składniki:

  • mleko sojowe lub modyfikowane sojowe 1 szklanka
  • kasza manna zwykła lub razowa 8 łyżek

Kostki z kaszy manny

– łatwa do jedzenia przekąska dla malucha. Młodszym niemowlakom mannę można przygotować na sojowym mleku modyfikowanym. Do maczania w owocowych sosach (np. tym) albo wytrawnych pastach (np. takiej). Do zupek zamiast makaronu. Do słodkich sosów i owoców używam zwykłej kaszy manny, a do wytrawnych zupek i past – razowej.

DSC_99411

Kostki z kaszy manny

Wykonanie:

  1. Mleko sojowe zagotowuję (lub przygotowuję mleko modyfikowane sojowe zgodnie z przepisem na opakowaniu i zagotowuję)
  2. Powoli wsypuję kaszę mannę intensywnie mieszając.
  3. Gotuję około 3 minuty cały czas mieszając.
  4. Kaszkę wylewam do kwadratowej lub prostokątnej formy (np. blachy do pieczenia) na wysokość 1 centymetra.
  5. Po przestygnięciu wstawiam do lodówki.
  6. Jak kasza zgęstnieje, kroję w kostkę.

Smacznego!

DSC_99501

Kostki z kaszy manny

DSC_99521

Kostki z kaszy manny

1 Komentarz

  1. Taką kosteczkę z manny , ale na wodzie, moja mama robiła do rosołu. Natomiast przygotowaną na mleku polewała sokiem i był deser. W każdej wersji dobre.

Skomentuj