Krem czekoladowy z awokado i banana

  • 5 min
  • 4 składniki
97%

Składniki:

  • dojrzałe miękkie awokado 1 sztuka
  • dojrzały banan 1 sztuka
  • daktyle 1 filiżanka (200 ml)
  • kakao 4 łyżki

Kremowy i mocno czekoladowy. Maślany dzięki awokado. Słodzony daktylami. Do naleśników, gofrów owsianych (przepis tutaj), kanapek, do smarowania tortów, jako wnętrze tarty albo jako samodzielny deser.

DSC_7672_2

Krem czekoladowy z awokado i banana

Wykonanie:

  1. Daktyle gotuję na parze, aż będą miękkie (około 10 minut).
  2. Miąższ z awokado wyjmuję łyżką.
  3. Dodaję pokrojonego banana, kakao i daktyle.
  4. Blenduję na gładki krem.

Smacznego!

DSC_7683_2

Krem czekoladowy z awokado i banana

DSC_7679_2

Krem czekoladowy z awokado i banana

DSC_7647_2

Krem czekoladowy z awokado i banana

2 komentarze

  1. Świetny krem,przepyszny i taki prosty w wykonaniu:)Ile mniej wiecej można przetrzymywać go w lodówce?

Skomentuj