Krem sezamowo-kakaowy

  • 5 min
  • 3 składniki
100%

Składniki:

  • pasta tahini 10 łyżek
  • syrop klonowy (ew. daktylowy lub melasa) 10 łyżek
  • kakao (ew. karob) do smaku (u mnie 6 łyżeczek)

Błyskawiczny krem do kanapek, naleśników,  gofrów, a nawet do tortów. Wystarczą trzy składniki i chwila mieszania.

DSC_0808_2

Krem sezamowo-kakaowy

Wykonanie:

  1. Do słoiczka nakładam pastę tahini, syrop klonowy i kakao.
  2. Dokładnie mieszam łyżeczką.
  3. Przechowuję w lodówce.

Smacznego!

DSC_0809_2

Krem sezamowo-kakaowy

DSC_0799_2

Krem sezamowo-kakaowy

DSC_0797_2

Krem sezamowo-kakaowy

DSC_0796_2

Krem sezamowo-kakaowy

 

5 komentarzy

Skomentuj