Kryzysowa zupa warzywno-pomidorowa

  • 20 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • dowolna mrożonka wielowarzywna 500 g
  • sok pomidorowy 1 litr
  • dowolny olej 1 łyżka
  • ulubione przyprawy (u mnie bazylia lub curry) 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz/chilli do smaku

Błyskawiczna zupa w 15 minut, zrobiona właściwie z dwóch półproduktów, przy minimalnym nakładzie pracy. Idealna na chwile kryzysu, gdy ciepły obiad potrzebny od zaraz:)

DSC_9464_2

Kryzysowa zupa warzywno-pomidorowa

Wykonanie:

  1. Mrożonkę warzywną wsypuję do garnka i zalewam niewielką ilością wody (tak, by przykryła warzywa). Gotuję, aż wszystkie warzywa będą miękkie (ok. 15 minut, w zależności od rodzaju warzyw).
  2. Wlewam sok pomidorowy, dodaję ulubione przyprawy i łyżkę oleju. Gotuję jeszcze przez chwilę.
  3. Podaję z ryżem lub makaronem.
  4. Zupę możecie wzbogacić o podsmażoną cebulę albo wyciśnięty ząbek czosnku.

Smacznego!

DSC_9452_2

Kryzysowa zupa warzywno-pomidorowa

DSC_9450_2

Kryzysowa zupa warzywno-pomidorowa

DSC_9444_2

Kryzysowa zupa warzywno-pomidorowa

4 komentarze

  1. Bardzo proste i smaczne 🙂 przyprawy zmieniają smak warzyw, że warzywa za ktorymi nie przepadam stają się pyszne 🙂

  2. Przepyszna, tania, zdrowa, lekkostrawna, szybka w przygotowaniu 🙂 Dla mnie, jako studentki idealna. Dzięki!

Skomentuj