Kuskus z ciecierzycą

  • 5 min
  • 9 składników
100%

Składniki:

  • kuskus (u mnie razowy) 1 szklanka
  • woda 2 szklanki
  • cieciorka (gotowana lub z puszki) 1 szklanka
  • rodzynki garść
  • natka pietruszki pół pęczka
  • kumin mielony 1 łyżeczka
  • olej/oliwa 2 łyżki
  • chilli do smaku
  • sól do smaku

Pachnący kuchnią Bliskiego Wschodu dodatek do pieczonych warzyw, samodzielna przekąska, albo drugie śniadanie do pracy. Polecam do marchewki po libańsku (przepis tutaj).

dsc_8652_2

Kuskus z ciecierzycą

Wykonanie:

  1. Kuskus wsypuję do miski i zalewam wrzątkiem.
  2. Przykrywam i odstawiam na kilka minut.
  3. Dodaję cieciorkę, rodzynki, oliwę, pokrojoną natkę i przyprawy.
  4. Mieszam.
  5. Podaję jako dodatek, przekąskę na wynos. Super pasuje do marchewki po libańsku (przepis tutaj).

Smacznego!

dsc_8650_2

Kuskus z ciecierzycą

dsc_8665_2

Kuskus z ciecierzycą

dsc_8659_2

Kuskus z ciecierzycą

3 komentarze

  1. Uwielbiam tę stronę. Zrobiłam już z 20 przepisów i wszystko powychodziło jak trzeba. Jest dużo stron wegańskich ale nie zdrowych. Jest dużo stron zdrowych ale nie wegańskich. Jest dużo stron dla dzieci ale albo nie wegańskie albo nie zdrowe. A ta jest wegańska, zdrowa i z myślą o dzieciach. Dzięki! I pozdrawiam:)

  2. Uwielbiam tę stronę. Zrobiłam już z 20 przepisów i wszystko powychodziło jak trzeba. Jest dużo stron wegańskich ale nie zdrowych. Jest dużo stron zdrowych ale nie wegańskich. Jest dużo stron dla dzieci ale albo nie wegańskie albo nie zdrowe. A ta jest wegańska, zdrowa i z myślą o dzieciach. Dzięki!

Skomentuj