Lodowe cukierki czekoladowe

  • 5 min
  • 2 składniki
90%

Składniki:

  • dojrzałe banany 2 sztuki
  • kakao 2 łyżki

Domowe czekoladki bez cukru, bez tłuszczu, bez nabiału i bez glutenu. Z dwóch zdrowych składników. Bogate w magnez i potas;)

DSC_3421_2

Lodowe cukierki czekoladowe

Wykonanie:

  1. Banany blenduję lub dokładnie rozgniatam widelcem.
  2. Dodaję kakao i dokładnie mieszam.
  3. Wykładam do formy (u mnie mała keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej wcześniej go pognieść i rozprostować).
  4. Wkładam do zamrażalnika, żeby masa zamarzła.
  5. Wyjmuję i kroję lub łamię na cukierki.
  6. Niezjedzone przechowuję w zamrażalniku.

Smacznego!

DSC_3418_2

Lodowe cukierki czekoladowe

DSC_3416_2

Lodowe cukierki czekoladowe

DSC_3408_2

Lodowe cukierki czekoladowe

4 komentarze

Skomentuj