Lody malinowo-kokosowe

  • 10 min
  • 3 składniki
100%

Składniki:

  • mrożone maliny 500 gr
  • mleko kokosowe puszka 400 ml
  • ew. cukier/ksylitol/syrop z agawy itp. do smaku

Pyszne kremowe lody malinowe z mlekiem kokosowym. Dwa składniki i 10 minut przygotowania:)

DSC_7400_2

Lody malinowo-kokosowe

Wykonanie:

  1. Mrożone maliny i mleko kokosowe umieszczam w malakserze lub blenderze o dużej mocy.
  2. Możecie dosłodzić lody do smaku cukrem, ksylitolem, syropem z agawy lub klonowym (ja dodaję 3 łyżki na tę ilość składników).
  3. Blenduję przez chwilę, aż powstanie gęsta kremowa masa (nie blendujcie zbyt długo, żeby lody za bardzo się nie roztopiły).
  4. Nakładam do miseczek/wafelków, a nadwyżkę przechowuję w zamrażalce w plastikowym pudełku (co jakiś czas lody należy przemieszać, żeby nie zamarzły na kamień).

Smacznego!

DSC_7420_2

Lody malinowo-kokosowe

DSC_7411_2

Lody malinowo-kokosowe

DSC_7382_2

Lody malinowo-kokosowe

DSC_7377_2

Lody malinowo-kokosowe

7 komentarzy

    • pokojowa:) z lodówki ciężko dokładnie zblendować z malinami, bo jest rozwarstwione. Chyba, że wypasionym blenderem;)

    • Akurat te, które są na foto robiłam u mamy malakserem;) A pestki chyba trochę czuć. Z lodami jest taki problem, ze nie mozna ich za dlugo blendowac, bo sie roztopią…

  1. Wyglądają obłędnie, będę próbować. Tylko pytanie mam małe 😉 dodajesz całą puszkę mleka czy tylko tą 'stałą’ część?

Skomentuj