DSC_5489_2

Meksykańska sałatka z kaszą jaglaną

  • 25 min
  • 10 składników
100%

Składniki:

  • kasza jaglana surowa 1 filiżanka (200 ml)
  • papryka czerwona 2 sztuki
  • kukurydza 1 puszka
  • fasola czerwona 1 puszka
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • olej (u mnie rzepakowy) lub oliwa ok. 3 łyżki
  • sos sojowy jasny ok. 3 łyżki
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • papryka wędzona 1 łyżeczka
  • chilli do smaku (u mnie pół łyżeczki)

Sałatka meksykańska z kaszy jaglanej, kukurydzy, fasoli i czerwonej papryki. Szybka, pożywna, pikantna. Na śniadanie, na kolację albo na wynos. Świetne drugie śniadanie na uczelnię lub do pracy.

DSC_5489_2

Meksykańska sałatka z kaszą jaglaną

Wykonanie:

  1. Kaszę gotuję na sypko (tutaj sprawdź, jak ugotować kaszę jaglaną).
  2. Po ostygnięciu do kaszy dodaję odsączoną i opłukana fasolę i kukurydzę, pokrojoną paprykę i cebulę oraz przyprawy.
  3. Dodaję sos sojowy i olej, mieszam.
  4. W razie konieczności doprawiam.

Smacznego!

DSC_5480_2

Meksykańska sałatka z kaszą jaglaną

DSC_5492_2

Meksykańska sałatka z kaszą jaglaną

DSC_5499_2

Meksykańska sałatka z kaszą jaglaną

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved