DSC_3659_2

Mini pavlovy z kremem jaglanym

  • 90 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • wegańskie bezy przepis na blogu
  • kasza jaglana surowa 1/2 szklanki
  • mleko roślinne 2 szklanki
  • cukier z wanilią do smaku (u mnie 1 łyżka)
  • cukier/ksylitol/syrop klonowy lub z agawy do smaku (u mnie 2-3 łyżki)
  • ulubione owoce do ozdoby

Pavlova na bazie wegańskiej bezy (przepis tutaj) przełożona migdałowym kremem z kaszy jaglanej. Na górze ulubione owoce:)

DSC_3644_2

Mini pavlovy z kremem jaglano-migdałowym

Wykonanie:

  1. Przygotowuję wegańskie bezy według tego przepisu (nakładam łyżką bardziej płaskie placki).
  2. Pół szklanki kaszy jaglanej kilkakrotnie przepłukuję wodą.
  3. Zalewam 2 szklankami mleka roślinnego i gotuję około 20 minut (aż kasza będzie bardzo miękka).
  4. Do kaszy dodaję cukier z wanilią i słodzę do smaku.
  5. Blenduję na gładką masę.
  6. Kremem przekładam bezy i ozdabiam owocami.
  7. Podaję od razu po przygotowaniu (bezy po przełożeniu kremem zmiękną, jeśli postoją dłużej).

Smacznego!

DSC_3623_2

Mini pavlovy z kremem jaglano-migdałowym

DSC_3620_2

Mini pavlovy z kremem jaglano-migdałowym

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved