dsc_9364_2

Mus czekoladowo-imbirowy z gruszką i orzechami włoskimi

  • 5 min
  • 5 składników
79%

Składniki:

  • gorzka czekolada 2 tabliczki
  • mleko roślinne 1 szklanka
  • imbir mielony pół łyżeczki
  • gruszka 1 sztuka
  • orzechy włoskie 1 filiżanka (200 ml)

Kremowy mus czekoladowy z imbirem, gruszką i orzechami włoskimi. Prosty deser na poprawę nastroju w jesienne chłody.

dsc_9364_2

Mus czekoladowo-imbirowy z gruszką i orzechami włoskimi

Wykonanie:

  1. Do garnuszka wlewam mleko roślinne.
  2. Dodaję imbir i połamaną na kostki czekoladę.
  3. Podgrzewam, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
  4. Dodaję pokrojoną w kosteczkę gruszkę i orzechy włoskie.
  5. Przelewam do miseczek albo słoiczków.
  6. Po przestygnięciu wstawiam do lodówki, żeby mus zgęstniał.

Smacznego!

dsc_9381_2

Mus czekoladowo-imbirowy z gruszką i orzechami włoskimi

dsc_9376_2

Mus czekoladowo-imbirowy z gruszką i orzechami włoskimi

dsc_9370_2

Mus czekoladowo-imbirowy z gruszką i orzechami włoskimi

dsc_9331_2

Mus czekoladowo-imbirowy z gruszką i orzechami włoskimi

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved