DSC_9743_2

Najszybsza zupa z kaszą jaglaną

  • 30 min
  • 11 składników
90%

Składniki:

  • kasza jaglana surowa 1 szklanka
  • mrożonka warzywna wieloskładnikowa 1 opakowanie (750 g)
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 2 ząbki
  • koperek 1 pęczek
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek (200 g)
  • olej (u mnie rzepakowy) do podsmażenia
  • sól do smaku
  • pieprz lub ostra papryka do smaku
  • kurkuma 1 łyżeczka
  • curry w proszku 2 łyżki

Szybka zupa w 15 minut. Gęsta i pożywna. Na kryzysowy obiad.

DSC_9752_2

Najszybsza zupa z kaszą jaglaną

Wykonanie:

  1. Kaszę jaglaną gotuję na sypko według tego przepisu.
  2. W międzyczasie w dużym garnku na oleju podsmażam cebulę.
  3. Następnie dodaję mrożonkę warzywną i zalewam wodą (około 2,5 litra).
  4. Dodaję przyprawy.
  5. Wyciskam czosnek i odstawiam go na 10 minut (tutaj sprawdź dlaczego), następnie dodaję go do zupy.
  6. Gdy warzywa będą miękkie (u mnie po ok. 15 min), dodaję koncentrat pomidorowy i pokrojony koperek. Gotuję przez chwilę mieszając.
  7. Dodaję ugotowaną kaszę jaglaną i mieszam dokładnie z zupą.

Smacznego!

DSC_9743_2

Najszybsza zupa z kaszą jaglaną

DSC_9758_2

Najszybsza zupa z kaszą jaglaną

DSC_9757_2

Najszybsza zupa z kaszą jaglaną

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved