DSC_0627_2

Naleśniki z kaszy gryczanej z panczkrautem

  • 40 min
  • 4 składniki
100%

Składniki:

  • panczkraut (przepis na blogu)
  • kasza gryczana niepalona 1 szklanka
  • ew. sól do smaku
  • ew. olej do smażenia

Dwuskładnikowe naleśniki z niepalonej kaszy gryczanej nadziewane panczkrautem, czyli ziemniakami z kapustą kiszoną (przepis tutaj). Proste, pyszne, pożywne;)

DSC_0637_2

Naleśniki z kaszy gryczanej z panczkrautem

Wykonanie:

  1. Kaszę przepłukuję i zalewam wodą na noc (2 cm ponad poziom kaszy).
  2. Namoczoną kaszę blenduję razem z wodą na ciasto. Powinno mieć ono gęstość ciasta naleśnikowego. W razie potrzeby stopniowo dolewam więcej wody (im rzadsze ciasto, tym cieńsze naleśniki) i dodaję szczyptę soli.
  3. Smażę na patelni cienkie naleśniki (chwilę z każdej strony).
  4. Do środka nakładam panczkraut (przepis tutaj).

Smacznego!

DSC_0661_2

Naleśniki z kaszy gryczanej z panczkrautem

DSC_0645_2

Naleśniki z kaszy gryczanej z panczkrautem

DSC_0653_2

Naleśniki z kaszy gryczanej z panczkrautem

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved