DSC_37561

Owsiane kokosanki z gofrownicy – z żurawiną i imbirem

  • 20 min
  • 5 składników
100%

Składniki:

  • płatki owsiane - najlepiej błyskawiczne ok. 1,5 szklanki
  • woda 1 szklanka
  • wiórki kokosowe (najlepiej niesiarkowane) 1/2 szklanki
  • żurawina suszona 1/2 szklanki
  • imbir suszony 1 łyżeczka

Były już Owsiane ciacha z gofrownicy – „Pieczone jabłko” (przepis tutaj). Tym razem podobne w wersji z wiórkami kokosowymi, żurawiną i imbirem.

DSC_37511

Owsiane kokosanki z gofrownicy – z żurawiną i imbirem

Wykonanie:

  1. Płatki owsiane mieszam z wodą. Powinno powstać gęste „ciasto”.
  2. Dodaję wiórki kokosowe, imbir i żurawinę. Mieszam i odstawiam na 10/15 minut, żeby płatki zmiękły.
  3. Gofrownicę smaruję tłuszczem i rozgrzewam. Nakładam porcję „ciasta” i zapiekam kilka minut.
  4. Smaruję dżemem, roztopioną gorzką czekoladą albo polewam syropem klonowym.
  5. Jako smarowidła możecie użyć Domowej nutelli, Kremu czekoladowego z ryżu, Kremu chałwowego albo Karmelu z daktyli.

Smacznego!

DSC_37531

Owsiane kokosanki z gofrownicy – z żurawiną i imbirem

DSC_37561

Owsiane kokosanki z gofrownicy – z żurawiną i imbirem

9 Komentarzy

  1. Nieprawdopodobnie dobre! Zastanawiałam się czy to się wszystko będzie trzymało kupy bez jakiegoś zlepca (jajka) i bardzo pozytywnie się zaskoczyłam – wyszły świetne i na stałe wejdą do mojego menu śniadaniowego :) płatki owsiane górskie też się nadają – po zblendowaniu – sprawdziłam :)

Skomentuj

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved