DSC_7244_2

Pasta z buraczków i tofu z orzechami włoskimi

  • 10 min
  • 7 składników
100%

Składniki:

  • niewielkie buraki 2 sztuki
  • tofu naturalne 1 kostka (180 g)
  • orzechy włoskie 1 filiżanka (200 ml)
  • ocet winny do smaku (u mnie 2 łyżki)
  • suszony majeranek 1 łyżka
  • chilli do smaku
  • sól do smaku

Gdybym miała wybrać mój ulubiony kolor jedzenia, to jest to różowy:) Kojarzy mi się z zabielanym barszczem, truskawkami rozgniecionymi ze śmietaną i z koktajlem malinowym. Nie wiem, czy w tej paście najfajniejszy jest jej smak, czy kolor…;)

DSC_7244_2

Pasta z buraczków i tofu z orzechami włoskimi

Wykonanie:

  1. Buraki gotuję w łupinach, na parze lub piekę (tak jak w tym przepisie).
  2. Tofu kroję w kostkę.
  3. Dodaję obrane pokrojone buraki, orzechy, ocet winny i przyprawy.
  4. Blenduję na pastę.
  5. Smaruję kanapki, wrapy lub używam jako dip do maczania warzyw i krakersów.
  6. Koniecznie spróbujcie też pomidorowej pasty kanapkowej z orzechami włoskimi;) (przepis tutaj).

Smacznego!

DSC_7183_2

Pasta z buraczków i tofu z orzechami włoskimi

DSC_7228_2

Pasta z buraczków i tofu z orzechami włoskimi

DSC_7201_2

Pasta z buraczków i tofu z orzechami włoskimi

6 Komentarzy

Skomentuj

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved