DSC_9540_2

Pasta z ciecierzycy i awokado

  • 10 min
  • 7 składników
100%

Składniki:

  • cieciorka z puszki lub ugotowana 1 szklanka (250 ml)
  • dojrzałe awokado 1 sztuka
  • mała cebulka 1 sztuka
  • oliwa z oliwek lub olej lniany ok. 2 łyżki
  • sok z jednej cytryny lub limonki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Pyszna i niezwykle zdrowa. Najlepsza do tostów i wiosennych kanapek z rzodkiewką i ogórkiem. Sprawdzi się też zamiast majonezu do sałatek ziemniaczanych i makaronowych.

DSC_9548_2

Pasta z ciecierzycy i awokado

Wykonanie:

  1. Cieciorkę i pokrojone awokado blenduję z oliwą, sokiem z cytryny i przyprawami.
  2. Dodaję drobno pokrojoną cebulkę i mieszam.
  3. W razie konieczności dodaję soli i pieprzu.

Smacznego!

DSC_9541_2

Pasta z ciecierzycy i awokado

DSC_9540_2

Pasta z ciecierzycy i awokado

DSC_9556_2

Pasta z ciecierzycy i awokado

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved