DSC_2522_2

Pasta z kaszy jaglanej, suszonych pomidorów i tofu

  • 10 min
  • 7 składników
100%

Składniki:

  • ugotowana kasza jaglana 0,5 szklanki
  • tofu naturalne 1 kostka (180 g)
  • suszone pomidory w oleju 1 słoiczek (ok. 270 g)
  • olej (u mnie od pomidorów) kilka łyżek
  • koncentrat pomiorowy 1 słoiczek (200 g)
  • bazylia suszona 1 łyżka
  • chilli do smaku (u mnie 0,5 łyżeczki)

Aromatyczna i wyrazista w smaku pasta z suszonymi pomidorami na bazie kaszy jaglanej i tofu. Do smarowania pieczywa, pity, wrapów albo do makaronu.

DSC_2522_2

Pasta z kaszy jaglanej, suszonych pomidorów i tofu

Wykonanie:

  1. Kroję tofu i suszone pomidory.
  2. Wszystkie składniki umieszczam w blenderze lub malakserze.
  3. Blenduję na pastę.
  4. Podaję do kanapek, wrapów lub makaronu.

Smacznego!

DSC_2529_2

Pasta z kaszy jaglanej, suszonych pomidorów i tofu

DSC_2525_2

Pasta z kaszy jaglanej, suszonych pomidorów i tofu

DSC_2554_2

Pasta z kaszy jaglanej, suszonych pomidorów i tofu

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved