DSC_98441

Sałatka fasolowo-makaronowa z morelowym winegretem

  • 15 min
  • 11 składników
100%

Składniki:

  • makaron pełnoziarnisty 250 gr
  • fasola czerwona 1 puszka
  • kukurydza 1 puszka
  • fasolka szparagowa 1 szklanka
  • miks sałat 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • ocet jabłkowy 2 łyżki
  • dżem morelowy 2 łyżki
  • chilli szczypta
  • czarnuszka 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka

Taka wypasiona sałatka może być nawet obiadem. Szczególnie sprawdzi się jako obiad na wynos. Pełnoziarnisty makaron, fasolka szparagowa, czerwona fasola, kukurydza, sałata…  Nie zapomnijcie o dwóch łyżkach dżemu morelowego, które nadają jej innego wymiaru:)

DSC_98421

Sałatka fasolowo-makaronowa z morelowym winegretem

Wykonanie:

  1. Makaron gotuję al dente i przelewam zimną wodą.
  2. Fasolkę szparagową gotuję i kroję na kawałki.
  3. Czerwoną fasolę i kukurydzę przepłukuję wodą.
  4. Wszystkie składniki razem z sałatą łączę w misce.
  5. W kubku dokładnie mieszam oliwę, ocet winny i dżem.
  6. Sosem polewam sałatkę, posypuję bazylią, chilli i zmieloną w młynku czarnuszką.

Smacznego!

DSC_98441

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved