DSC_5524_2

Sałatka ryżowa z selerem naciowym, fistaszkami i rodzynkami

  • 15 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • ryż (u mnie parboiled lub brązowy) 1 filiżanka (200 ml)
  • orzeszki ziemne niesolone 1 filiżanka (200 ml)
  • rodzynki (niesiarkowane) 1 filiżanka (200 ml)
  • seler naciowy 1 pęczek
  • jogurt naturalny (u mnie sojowy) 400 ml
  • sól do smaku (u mnie pół łyżeczki)

Oryginalna sałatka ryżowa z chrupiącymi orzeszkami, orzeźwiającym selerem naciowym i słodkim akcentem w postaci rodzynek.  Zdrowa i dodająca energii, idealna na drugie śniadanie do pracy:)

DSC_5510_2

Sałatka ryżowa z selerem naciowym, fistaszkami i rodzynkami

Wykonanie:

  1. Ryż gotuję na sypko zgodnie z przepisem na opakowaniu. Najlepiej użyjcie takiego, który się nie klei, np. parboiled lub brązowego.
  2. Gdy ryż ostygnie, dodaję pokrojony seler naciowy, orzeszki, rodzynki i jogurt. Mieszam.
  3. Solę do smaku.

Smacznego!

DSC_5524_2

Sałatka ryżowa z selerem naciowym, fistaszkami i rodzynkami

DSC_5518_2

Sałatka ryżowa z selerem naciowym, fistaszkami i rodzynkami

DSC_5505_2

Sałatka ryżowa z selerem naciowym, fistaszkami i rodzynkami

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved