dsc_2516_2

Sałatka z kapusty pekińskiej z wędzonym tofu

  • 10 min
  • 9 składników
100%

Składniki:

  • kapusta pekińska 1 mała główka
  • ogórek 1 sztuka
  • tofu wędzone 1 kostka (180 g)
  • orzeszki ziemne solone garść
  • ocet jabłkowy 1 łyżka
  • olej (u mnie sezamowy) 2 łyżki
  • sos sojowy 1 łyżka
  • melasa z granatów luz glazura balsamiczna do polania
  • czarny pieprz świeżo zmielony do posypania

Miska sałaty z azjatycką nutą. Kapusta pekińska, wędzone tofu, sos sojowy i orzeszki ziemne.

dsc_2514_2

Sałatka z kapusty pekińskiej z wędzonym tofu

Wykonanie:

  1. Kroję kapuste pekińską.
  2. Dodaję pokrojone w kostke tofu i ogórka.
  3. Posypuję zmielonymi lub rozgniecionymi w moździerzu orzeszkami ziemnymi.
  4. Polewam olejem, octem jabłkowym, sosem sojowym, melasą lub glazura balsamiczną, posypuję świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

dsc_2502_2

Sałatka z kapusty pekińskiej z wędzonym tofu

dsc_2516_2

Sałatka z kapusty pekińskiej z wędzonym tofu

dsc_2512_2

Sałatka z kapusty pekińskiej z wędzonym tofu

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved