Składniki:
- kapusta pekińska 1 mała główka
- ogórek 1 sztuka
- tofu wędzone 1 kostka (180 g)
- orzeszki ziemne solone garść
- ocet jabłkowy 1 łyżka
- olej (u mnie sezamowy) 2 łyżki
- sos sojowy 1 łyżka
- melasa z granatów luz glazura balsamiczna do polania
- czarny pieprz świeżo zmielony do posypania
Miska sałaty z azjatycką nutą. Kapusta pekińska, wędzone tofu, sos sojowy i orzeszki ziemne.
Wykonanie:
- Kroję kapuste pekińską.
- Dodaję pokrojone w kostke tofu i ogórka.
- Posypuję zmielonymi lub rozgniecionymi w moździerzu orzeszkami ziemnymi.
- Polewam olejem, octem jabłkowym, sosem sojowym, melasą lub glazura balsamiczną, posypuję świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy