DSC_6470_2

Sałatka z komosą ryżową

  • 5 min
  • 10 składników
100%

Składniki:

  • miks sałat lub ulubiona sałata 1 opakowanie (ok. 180 g)
  • ugotowana quinoa 1 filiżanka (200 ml)
  • oliwki zielone 1 filiżanka (200 ml)
  • pomidorki koktajlowe 1 filiżanka (200 ml)
  • kukurydza 1 filiżanka (200 ml)
  • ogórek połowa
  • musztarda (u mnie sarepska) 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sok z cytryny lub ocet jabłkowy 1 łyżka
  • ew. świeżo zmielony pieprz do smaku

Lekka, zdrowa sałatka z dodatkiem komosy ryżowej z musztardowym winegretem.

DSC_6481_2

Sałatka z komosą ryżową

Wykonanie:

  1. Warzywa umieszczam w misce.
  2. Posypuję ugotowaną komosą ryżową.
  3. W szklance mieszam musztardę, oliwę i sok z cytryny lub ocet jabłkowy. Polewam sałatkę i posypuję świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

DSC_6470_2

Sałatka z komosą ryżową

DSC_6506_2

Sałatka z komosą ryżową

DSC_6500_2

Sałatka z komosą ryżową

DSC_6490_2

Sałatka z komosą ryżową

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved