DSC_97071

Sałatka z żółtej cukinii i świeżych pieczarek z prażoną ciecierzycą

  • 10 min
  • 14 składników
100%

Składniki:

  • żółta cukinia kawałek
  • pieczarka 1 sztuka
  • pomidor czerwony 1 sztuka
  • pomidor żółty 1 sztuka
  • papryka czerwona 1/2
  • papryka żółta 1/2
  • oliwki zielone garść
  • ciecierzyca ugotowana garść
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • ocet balsamiczny do polania
  • oregano 1 łyżeczka
  • pieprz grubomielony do posypania
  • chilli szczypta
  • olej niewielka ilość do smażenia

Świeże warzywa, pieczarki i oliwki z gorąca, podsmażoną z chilli cieciorką. Do tego oregano i glazura balsamiczna. Taka sałatka z ciecierzycą:)

DSC_97031

Sałatka z żółtej cukinii i świeżych pieczarek z prażoną ciecierzycą

Wykonanie:

  1. Odsączoną ciecierzycę podsmażam na patelni na niewielkiej ilości oleju ze szczyptą chilli.
  2. Cukinię kroję w cienkie paski przy pomocy obieraczki do warzyw.
  3. Warzywa kroję i układam na półmisku razem z oliwkami i cukinią.
  4. Posypuję podsmażoną ciecierzycą, przyprawami, polewam oliwą i glazurą balsamicznyą.

Smacznego!

DSC_97071

Sałatka z żółtej cukinii i świeżych pieczarek z prażoną ciecierzycą

DSC_97151

Sałatka z żółtej cukinii i świeżych pieczarek z prażoną ciecierzycą

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved