dsc_8769_2

Spaghetti z warzywami

  • 45 min
  • 14 składników
100%

Składniki:

  • makaron spaghetti (u mnie pełnoziarnisty) 500 g
  • por 1 sztuka
  • pieczarki 5 sztuk
  • papryka 1 sztuka
  • pomidor 1 sztuka
  • czosnek 2 ząbki
  • sok z jednej cytryny
  • natka pietruszki pół pęczka
  • zioła prowansalskie ok. 2 łyżki
  • sos sojowy do smaku
  • sól do smaku
  • ostra papryka do smaku
  • ew. domowy parmezan (przepis na blogu) do posypania
  • oliwa z oliwek do podsmażenia

Pełnoziarniste spaghetti z warzywami i pieczarkami, z dodatkiem ziół, czosnku i cytryny. Prosty i pyszny obiad:)

dsc_8769_2

Spaghetti z warzywami

Wykonanie:

  1. Na oliwie podsmażam drobno pokrojonego pora.
  2. Dodaję drobno pokrojone pieczarki, pomidora i paprykę.
  3. Dodaję zioła, sos sojowy, ostrą paprykę, przykrywam i duszę około pół godziny.
  4. Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. Do sosu dodaję drobno pokrojoną natkę pietruszki, wyciśnięte ząbki czosnku (tutaj sprawdź, jak dodawać czosnek) i sok z cytryny.
  6. Sos mieszam z makaronem.
  7. Na talerzu posypuję domowym parmezanem (przepis tutaj).

Smacznego!

dsc_8763_2

Spaghetti z warzywami

dsc_8787_2

Spaghetti z warzywami

dsc_8769_2

Spaghetti z warzywami

 

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved