Szybkie krówki fistaszkowe z czekoladą

  • 10 min
  • 6 składników
94%

Składniki:

  • mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
  • masło orzechowe 3 czubate łyżki
  • cukier/ksylitol/erytrol 4 łyżki
  • mąka kokosowa 3 łyżki
  • gorzka czekolada 1 tabliczka (100 g)
  • mleko roślinne lub woda 4-5 łyżek

Szybkie domowe krówki z masłem orzechowym oblane czekoladą.

DSC_4622_2

Szybkie krówki fistaszkowe z czekoladą

Wykonanie:

  1. Puszkę z mlekiem kokosowym wstawiam na noc do lodówki.
  2. Gęstą część mleka kokosowego przekładam do garnuszka.
  3. Dodaję masło orzechowe, słodzę i podgrzewam, mieszając, aż składniki się połączą.
  4. Do masy dodaję mąkę kokosową, mieszając intensywnie, żeby nie powstały grudki.
  5. Masę przekładam do keksówki wyłożonej folią spożywczą i wstawiam do lodówki.
  6. Do garnuszka wkładam połamaną na kostki czekoladę.
  7. Dodaję 4-5 łyżek mleka roślinnego lub wody i podgrzewam, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
  8. Czekoladą smaruję masę w keksówce.
  9. Wstawiam do lodówki, żeby masa stwardniała.
  10. Jeżeli chcecie, żeby krówki były twardsze, wstawcie formę na pół godziny do zamrażalnika.
  11. Kroję na kawałki.

Smacznego!

DSC_4618_2

Szybkie krówki fistaszkowe z czekoladą

DSC_4610_2

Szybkie krówki fistaszkowe z czekoladą

DSC_4606_2

Szybkie krówki fistaszkowe z czekoladą

7 komentarzy

    • Właśnie niedawno pierwszy raz podobną kupiłam. Na razie używałam tylko jako dodatek do jaglanki i owsianki. Na pewno jest bardziej tłusta i gęsta niż mleczko. Myślę, że podobne krówki spokojnie można z niej zrobić, ale może z mniejszą ilością mąki kokosowej?

Skomentuj