Składniki:
- cebula 1 sztuka
- tempeh naturalny 1 kostka (ok. 200 g)
- kapusta bok choy 1 sztuka
- marchew 2 sztuki
- korzeń pietruszki 1 sztuka
- mini kolby kukurydzy 1 puszka (ok. 400 g)
- olej do podsmażenia
- sos sojowy do smaku
- imbir suszony 1 łyżeczka
- chilli do smaku
- czosnek 2 ząbki
- ocet (u mnie jabłkowy) 1 łyżka
Znacie tempeh? Jak jecie? Ja zazwyczaj na kanapkach albo w azjatyckich daniach.
Wykonanie:
- Na woku lub patelni z grubym dnem podsmażam cebulę pokrojoną w piórka.
- Dodaję pokrojone warzywa i tempeh. Podsmażam przez chwilę, mieszając.
- Dodaję przyprawy, podlewam sosem sojowym, odrobiną wody i duszę pod przykryciem około 20 minut.
- Na koniec dodaję rozgniecione ząbki czosnku i ocet.
- Podaję z ryżem lub azjatyckim makaronem.
Smacznego!
Ja jeszcze nie jadłam, ale wygląda apetycznie 🙂