DSC_1318_2

Tempeh z warzywami po chińsku

  • 30 min
  • 12 składników
100%

Składniki:

  • cebula 1 sztuka
  • tempeh naturalny 1 kostka (ok. 200 g)
  • kapusta bok choy 1 sztuka
  • marchew 2 sztuki
  • korzeń pietruszki 1 sztuka
  • mini kolby kukurydzy 1 puszka (ok. 400 g)
  • olej do podsmażenia
  • sos sojowy do smaku
  • imbir suszony 1 łyżeczka
  • chilli do smaku
  • czosnek 2 ząbki
  • ocet (u mnie jabłkowy) 1 łyżka

Znacie tempeh? Jak jecie? Ja zazwyczaj na kanapkach albo w azjatyckich daniach.

DSC_1318_2

Tempeh z warzywami po chińsku

Wykonanie:

  1. Na woku lub patelni z grubym dnem podsmażam cebulę pokrojoną w piórka.
  2. Dodaję pokrojone warzywa i tempeh. Podsmażam przez chwilę, mieszając.
  3. Dodaję przyprawy, podlewam sosem sojowym, odrobiną wody i duszę pod przykryciem około 20 minut.
  4. Na koniec dodaję rozgniecione ząbki czosnku i ocet.
  5. Podaję z ryżem lub azjatyckim makaronem.

Smacznego!

DSC_1326_2

Tempeh z warzywami po chińsku

DSC_1327_2

Tempeh z warzywami po chińsku

DSC_1332_2

Tempeh z warzywami po chińsku

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved