DSC_1880

Tofucznica

  • 13 min
  • 9 składników
100%

Składniki:

  • tofu naturalne 1 kostka
  • cebula 1 sztuka
  • szczypiorek/pietruszka 2 łyżki
  • olej rzepakowy do smażenia
  • mleko roślinne 3 łyżki
  • kurkuma 1/2 łyżeczki
  • płatki drożdżowe 1 łyżka
  • czarna sól (kala namak) 1/2 łyżeczki
  • pieprz świeżo mielony do smaku

Tofucznica – wegański odpowiednik jajecznicy. Klasyk śniadaniowy. Poniżej w wersji klasycznej.

DSC_18741

Tofucznica

Wykonanie:

  1. Na patelni podsmażam pokrojoną w kosteczkę cebulę.
  2. Tofu dokładnie rozgniatam widelcem, dodaję zieleninę, kurkumę, płatki drożdżowe, czarną sól, pieprz i mleko roślinne. Mieszam wszystko dokładnie.
  3. Gdy cebula się podsmaży, dodaję rozgniecione tofu i smażę kilka minut, mieszając.

Smacznego!

DSC_18801

Tofucznica

DSC_18811

Tofucznica

 

 

 

Brak komentarzy

Skomentuj

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved