DSC_7046_2

Truskawkowe tiramisu z silken tofu

  • 15 min
  • 8 składników
100%

Składniki:

  • silken tofu 1 kostka (ok. 300 g)
  • truskawki 1 szklanka (250 ml)
  • kleik ryżowy/mąka ryżowa 4 łyżki
  • syrop klonowy lub z agawy 4 łyżki
  • herbatniki kilka sztuk
  • kakao 1 łyżka
  • mocna słodka kawa 1 filiżanka (200 ml)
  • amaretto 2 łyżki

Truskawkowe tiramisu z jedwabistego tofu. Prosty i błyskawiczny w przygotowaniu deser dla miłośników truskawek:)

DSC_7046_2

Truskawkowe tiramisu z silken tofu

Wykonanie:

  1. Do ostudzonej kawy dodaję likier amaretto.
  2. Herbatniki maczam w kawie i ugniatam na dnie miseczek/słoiczków.
  3. Truskawki blenduję razem z silken tofu, kleikiem i syropem. Nakładam na biszkopty.
  4. Schładzam w lodówce.
  5. Przed podaniem posypuję kakao i ozdabiam truskawkami.

Smacznego!

DSC_7036_2

Truskawkowe tiramisu z silken tofu

DSC_7030_2

Truskawkowe tiramisu z silken tofu

DSC_7044_2

Truskawkowe tiramisu z silken tofu

© 2015-2017 Veganbanda All Rights Reserved