Składniki:
- truskawki (świeże lub mrożone) 1 szklanka
- mąka ziemniaczana 1 łyżka
- kaszka dla niemowląt instant lub kleik ryżowy kilka łyżeczek
Dla maluchów, które już jedzą truskawki. Szybka zupka ze świeżych lub mrożonych truskawek. U nas zawsze znika błyskawicznie z dokładką;)
Wykonanie:
- Truskawki zalewam 1/2 szklanki wody i gotuję kilka minut.
- Blenduję na mus.
- Mąkę ziemniaczaną mieszam z niewielką ilością zimnej wody i dodaję do gotującego się musu truskawkowego, intensywnie mieszając.
- Gotuję przez chwilę, mieszając i przelewam do miseczki.
- W miseczce zagęszczam łyżeczką kleiku ryżowego lub kaszki dla niemowląt instant.
Smacznego!
Też bym zjadła. Pewnie też z dokładką. 🙂