Birmańskie frytki

  • 15 min
  • 2 składniki
100%

Składniki:

  • tofu z ciecierzycy 1 kostka
  • olej rzepakowy 1 szklanka

Birmańskie frytki, czyli birmańskie tofu smażone w głębokim tłuszczu. Podobno Birmańczycy lubią je w takiej formie. Faktycznie dobre!

DSC_6271_2

Birmańskie frytki

Wykonanie:

  1. Tofu z ciecierzycy (przepis znajdziecie tutaj) kroję w słupki lub w kostkę.
  2. W garnuszki rozgrzewam olej.
  3. Tofu wrzucam do głębokiego, rozgrzanego oleju i smażę kilka minut (aż tofu nabierze złotego koloru).
  4. Odsączam na papierowym ręczniku.
  5. Podaję z sosem słodko-kwaśnym i świeżymi warzywami.

Smacznego!

DSC_6256_2

Birmańskie frytki

DSC_6270_2

Birmańskie frytki

Brak komentarzy

Skomentuj