Składniki:
- gorzka czekolada 1 tabliczka (100 g)
- masło orzechowe 2 czubate łyżki
- mleko roślinne 5 łyżek
- ugotowana quinoa 5 łyżek
- rodzynki 5 łyżek
- ciasteczka digestive lub herbatniki 5 sztuk
Przekąska dla łasuchów. Robi się prosto i szybko, a efekt powinien zadowolić wielbicieli czekoladowych słodkości;)
Wykonanie:
- Czekoladę łamię na kostki i wkładam do garnuszka.
- Dodaję masło orzechowe, mleko roślinne i powoli podgrzewam, mieszając, aż wszystko się rozpuści.
- Zestawiam z palnika i dodaję komosę ryżową, rodzynki i połamane na małe kawałki ciasteczka.
- Mieszam i przekładam do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 15 x 15 cm).
- Wstawiam na noc do lodówki.
- Kroję na kawałki.
- Przechowuję w lodówce.
Smacznego!
Świetny pomysł na zdrowy blok, pyszna przekąska 🙂
Robiłam wczoraj wyszło przepyszne!dzięki za przepis;-)
Bardzo mi smakowało. Ja wrzuciłam jeszcze sporo różnych rodzajów orzechów, cynamonu imbiru i kurkumy.
Super:)
Czy ekspandowany amarantus moze zastąpić komose w tych samych proporcjach? Czy to inny efekt będzie?
Myślę, że można:)