Blok czekoladowy z komosą ryżową

  • 5 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • gorzka czekolada 1 tabliczka (100 g)
  • masło orzechowe 2 czubate łyżki
  • mleko roślinne 5 łyżek
  • ugotowana quinoa 5 łyżek
  • rodzynki 5 łyżek
  • ciasteczka digestive lub herbatniki 5 sztuk

Przekąska dla łasuchów. Robi się prosto i szybko, a efekt powinien zadowolić wielbicieli czekoladowych słodkości;)

DSC_6552_2

Blok czekoladowy z komosą ryżową

Wykonanie:

  1. Czekoladę łamię na kostki i wkładam do garnuszka.
  2. Dodaję masło orzechowe, mleko roślinne i powoli podgrzewam, mieszając, aż wszystko się rozpuści.
  3. Zestawiam z palnika i dodaję komosę ryżową, rodzynki i połamane na małe kawałki ciasteczka.
  4. Mieszam i przekładam do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 15 x 15 cm).
  5. Wstawiam na noc do lodówki.
  6. Kroję na kawałki.
  7. Przechowuję w lodówce.

Smacznego!

DSC_6513_2

Blok czekoladowy z komosą ryżową

DSC_6536_2

Blok czekoladowy z komosą ryżową

DSC_6519_2

Blok czekoladowy z komosą ryżową

DSC_6516_2

Blok czekoladowy z komosą ryżową

6 komentarzy

Skomentuj