Błyskawiczna pasta z ciecierzycy i oliwek

  • 5 min
  • 2 składniki

Składniki:

  • ciecierzyca 1 puszka (400 g)
  • zielone oliwki 1 słoiczek (340 g)

Szybka, dwuskładnikowa pasta do kanapek albo do maczania pokrojonych w słupki warzyw:)

DSC_9142_2

Błyskawiczna pasta z ciecierzycy i oliwek

Wykonanie:

  1. Ciecierzycę i oliwki odsączam i blenduję razem (ja używam tego blendera).
  2. Jeżeli chcecie użyć pasty jako dipu do maczania warzyw lub pieczywa, dodajcie wody lub oleju w czasie blendowania, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Smacznego!

DSC_9149_2

Błyskawiczna pasta z ciecierzycy i oliwek

DSC_9147_2

Błyskawiczna pasta z ciecierzycy i oliwek

DSC_9138_2

Błyskawiczna pasta z ciecierzycy i oliwek