Budyń czekoladowy z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej

  • 35 min
  • 7 składników
94%

Składniki:

  • kasza jaglana surowa pół szklanki (125 ml)
  • mleko roślinne 2 szklanki (po 250 ml)
  • czerwona fasola 1 puszka (400 g)
  • daktyle 1 szklanka (250 ml)
  • kakao 5 łyżek
  • olej kokosowy 1 czubata łyżka
  • owoce do ozdoby

Bardzo zdrowy, kremowy budyń na bazie kaszy jaglanej i czerwonej fasoli. Bez dodatku cukru, słodzony daktylami. Dla tych, którzy wolą słodycze zamiast obiadu;)

DSC_1265_2

Budyń czekoladowy z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej

Wykonanie:

  1. Kaszę jaglaną bardzo dokładnie przepłukuję wodą i zalewam dwiema szklankami mleka roślinnego. Gotuję na małym ogniu, aż kasza będzie bardzo miękka i wchłonie płyn.
  2. Pod koniec gotowania dodaję dobrze opłukaną fasolę i daktyle. Gotuję razem jeszcze kilka minut.
  3. Dodaję kakao, olej kokosowy i blenduję na gładki krem (użyłam tego blendera).
  4. Podaję z owocami na ciepło lub na zimno.

Smacznego!

DSC_1262_2

Budyń czekoladowy z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej

DSC_1259_2

Budyń czekoladowy z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej

DSC_1244_2

Budyń czekoladowy z czerwonej fasoli i kaszy jaglanej

Brak komentarzy

Skomentuj