Składniki:
- mrożone truskawki 1 szklanka
- jogurt naturalny roślinny 2 opakowania po ok. 125 g
- cukier/ksylitol/dowolny słód 2 łyżeczki
- płatki migdałowe garść
- ryż/drobny makaron do podania
- cukier z wanilią/ekstrakt waniliowy 1 łyżka/kilka kropel
Zupka z mrożonych truskawek w kilka minut. Idealna na cieplejsze wiosenne dni. W oczekiwaniu na sezon truskawkowy…;)
Wykonanie:
- Truskawki lekko rozmrażam.
- Dodaję jogurt roślinny, cukier/ksylitol lub dowolny słód, cukier z wanilią i blenduję wszytko razem.
- Płatki migdałów podprażam na suchej patelni, aż się zarumienią.
- Zupę podaję z ryżem lub makaronem i posypaną prażonymi płatkami migdałów.
Smacznego!
A moze by tu kasze jaglana dalo sie wmiksowac zamiast ryzu? ale mam smaka 🙂
no pewnie:)
Wygląda pięknie!