Chłodnik truskawkowy

  • 5 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • mrożone truskawki 1 szklanka
  • jogurt naturalny roślinny 2 opakowania po ok. 125 g
  • cukier/ksylitol/dowolny słód 2 łyżeczki
  • płatki migdałowe garść
  • ryż/drobny makaron do podania
  • cukier z wanilią/ekstrakt waniliowy 1 łyżka/kilka kropel

Zupka z mrożonych truskawek w kilka minut. Idealna na cieplejsze wiosenne dni. W oczekiwaniu na sezon truskawkowy…;)

DSC_9423_2

Chłodnik truskawkowy

Wykonanie:

  1. Truskawki lekko rozmrażam.
  2. Dodaję jogurt roślinny, cukier/ksylitol lub dowolny słód, cukier z wanilią i blenduję wszytko razem.
  3. Płatki migdałów podprażam na suchej patelni, aż się zarumienią.
  4. Zupę podaję z ryżem lub makaronem i posypaną prażonymi płatkami migdałów.

Smacznego!

DSC_9428_2

Chłodnik truskawkowy

DSC_9410_2

Chłodnik truskawkowy

DSC_9402_2

Chłodnik truskawkowy

3 komentarze

Skomentuj