Czekoladowe babeczki z manny z owocami

  • 13 min
  • 5 składników

Składniki:

  • mleko roślinne 2 szklanki
  • gorzka czekolada (u mnie 70 % kakao) 1 tabliczka (100 g)
  • kasza manna (u mnie pełnoziarnista) 8-10 łyżek
  • czarna porzeczka, jagody lub borówki garść
  • ew. syrop malinowy/jagodowy/z aronii itp. do polania

Błyskawiczny, czteroskładnikowy, mocno czekoladowy deser z kaszy manny:)

DSC_3830_2

Czekoladowe babeczki z manny z owocami

Wykonanie:

  1. W garnku podgrzewam mleko roślinne z pokruszoną na kostki czekoladą.
  2. Na dno szklanek/filiżanek wsypuję owoce (porzeczki, jagody lub borówki).
  3. Gdy mleko zacznie się gotować, powoli wsypuję kaszę mannę, intensywnie mieszając.
  4. Gotuję przez chwilę, aż masa zrobi się gęsta. Cały czas mieszam.
  5. Masę przekładam do naczynek.
  6. Po ostygnięciu wstawiam do lodówki na min. 30 minut.
  7. Podważam i przekładam na talerzyki.
  8. Podaję polane syropem lub sokiem.

Smacznego!

DSC_3825_2

Czekoladowe babeczki z manny z owocami

DSC_3819_2

Czekoladowe babeczki z manny z owocami

DSC_3835_2

Czekoladowe babeczki z manny z owocami