Gazpacho z cukinii z czerwoną porzeczką

  • 15 min
  • 12 składników

Składniki:

  • cukinia 2 sztuki
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryczka chilli 1 sztuka
  • pomidory 3 sztuki
  • passata pomidorowa 1 kartonik
  • czerwone porzeczki 1 szklanka
  • bazylia kilka listków lub łyżeczka suszonej
  • natka pietruszki kilka gałązek
  • czosnek 1 ząbek
  • ocet winny 2 łyżki
  • oliwa 2 łyżki
  • sól 1 łyżeczka

Szybki pikantny chłodnik na upalne dni. Wymaga tylko umycia, obrania i zmiksowania. Można jeść łyżką albo w pracy popijać przez słomkę jako wytrawny koktajl.

DSC_87161

Gazpacho z cukinii z czerwoną porzeczką

Wykonanie:

  1. Warzywa myję i kroję (cukinię obieram)
  2. Wszystkie składniki umieszczam w blenderze kielichowym i miksuję na gładki mus.
  3. Na talerzu posypuję porzeczkami i pietruszką.
  4. Na diecie dr. Dąbrowskiej pomińcie oliwę i użyjcie octu jabłkowego.

Smacznego!

DSC_87181

Gazpacho z cukinii z czerwoną porzeczką

DSC_87341

Gazpacho z cukinii z czerwoną porzeczką