Składniki:
- papryka czerwona 1 sztuka
- papryczka chilli (lub chilli w proszku) 1 sztuka (1 łyżeczka)
- tofu naturalne 2 kostki
- sojowy jogurt naturalny 1 małe opakowanie
- sok z 1 cytryny
- czosnek 1 ząbek
- oliwa z oliwek 4 łyżki
- sól 1 łyżeczka
Htipiti – grecka pasta z fety i pieczonej papryki. U mnie z tofu, chilli i świeżej papryki. Pikantna! Do kanapek, pity, pieczonych ziemniaków i innych warzyw. Do makaronu i jako sos do sałatek. Jednym słowem do wszystkiego:)
Wykonanie:
- Tofu, paprykę i chilli kroję i umieszczam w malakserze.
- Dodaję wyciśnięty ząbek czosnku i pozostałe składniki.
- Miksuję, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Smacznego!
Brak komentarzy