Hummus w polskiej wersji

  • 20 min
  • 8 składników

Składniki:

  • ciecierzyca 1 słoik (540 g)
  • cebula 2 sztuki
  • jabłka 2 niewielkie sztuki
  • olej kokosowy rafinowany (bezzapachowy) 3 łyżki
  • olej rzepakowy (u mnie nierafinowany) 2 łyżki
  • majeranek 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Pasta z ciecierzycy z dodatkiem podsmażonej cebulki, jabłka i majeranku. Dla wielbicieli polskich smaków.

Hummus w polskiej wersji

Wykonanie:

  1. Na patelni na oleju kokosowym podsmażam pokrojoną cebulę (aż się zarumieni).
  2. Dodaję obrane, utarte jabłka i podsmażam przez chwilę razem.
  3. Dodaję odsączoną cieciorkę (wodę po cieciorce możecie wykorzystać, np. do tego), majeranek, sól i pieprz.
  4. Mieszam i gotuję przez chwilę.
  5. Blenduję na pastę i przekładam do słoiczka. Przechwouję w lodówce.
  6. Podaję z pieczywem.

Smacznego!

Hummus w polskiej wersji

Hummus w polskiej wersji