Hummus z kalafiorem i koperkiem

  • 10 min
  • 9 składników

Składniki:

  • cieciorka ugotowana lub z puszki 1 szklanka (250 ml)
  • ugotowany lub upieczony kalafior pół małej główki
  • koperek 1 mały peczek
  • sok z jednej cytryny
  • kumin mielony 1 łyżeczka
  • pasta tahini 2 łyżki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Lekka kalafiorowo-koperkowa pasta z cieciorki.

Hummus z kalafiorem i koperkiem

Wykonanie:

  1. Koperek kroję drobno.
  2. Wszystkie składniki umieszczam w blenderze (ja używam tego). Możecie użyć też malaksera z ostrzem S lub mocnego blendera ręcznego.
  3. Składniki blenduję na gładką pastę. W razie konieczności dodajcie odrobinę wody w trakcie blendowania.

Smacznego!

Hummus z kalafiorem i koperkiem

Hummus z kalafiorem i koperkiem

Hummus z kalafiorem i koperkiem