Składniki:
- cieciorka 1 szkl. ugotowanej lub z puszki
- ogórki kiszone 3 sztuki
- pestki słonecznika 4 łyżki
- olej rzepakowy nierafinowany 4 łyżki
- biały pieprz pół łyżeczki
Pasta z ciecierzycy z kiszonymi ogórkami, prażonymi pestkami słonecznika i białym pieprzem. Pięć składników, chwila blendowania i hummus w rustykalnej wersji gotowy:). Do kanapek, naleśników, pity, wrapów, do maczania warzyw i krakersów.
Wykonanie:
- Cieciorkę przepłukuję wodą.
- Dodaję pokrojone ogórki kiszone, podprażony na suchej patelni słonecznik, olej i pieprz.
- Blenduję na gładką pastę.
- Możecie posmarować nim takie chlebki;)
Smacznego!
Nieee no ja chyba wydrukuję wszystkie przepisy z tego bloga! 😀
:)))
Przepyszny ten hummus, wyjadam łyżkami jak zrobię😊
super, smacznego:)